65 Jubileumjaar is begonnen

Geplaatst op 7 maart 2019

Jubileumjaar van seniorenvereniging KBO is begonnen

Het is 6 maart en goedgemutst stelt het bestuur van seniorenvereniging KBO Hillegom zich op in een hal bij CS Weijers. Er moeten even een paar foto’s gemaakt worden. Vandaag vindt de officiële start plaats van het jubileumjaar. 65 jaar bestaat de KBO al. Deze week krijgen alle leden en donateurs een plant aangeboden, compleet met een kaartje met het feestprogramma. Het gaat om rond de 800 adressen, want de KBO telt ongeveer 1000 leden en donateurs. Een megaklus dus en bestuurslid Gerda Warmerdam heeft er al heel wat voorwerk aan gehad om een indeling te maken, zodat niemand wordt vergeten. Waarom plantjes? “We merken bij bingo, dat de plantjes erg in trek zijn. Vandaar, dat iedereen er nu een krijgt.”

Voorzitter Frans van Lierop vertelt, dat op 22 mei een testcase plaatsvindt: een theatervoorstelling bij de Kulturele Raad (nu Stichting Cultuurbeleving) Er zijn heel wat jongere ouderen, die misschien graag iets in de avond willen. Het aantal voorinschrijvingen geeft goede hoop.

Voor dit hele feestprogramma is al vijf jaar lang geld opzij gelegd. De oude zegswijze: “wie wil dansen met de speelman betalen” gaat ook bij zo’n feest op.

De seniorenvereniging is echt geen gezelligheidsclubje, dat zich uitsluitend met bingo bezighoudt. Elke maand vindt er een themamiddag plaats.  De eerstvolgende is op 21 maart. Dan neemt Veronica Handgraaf de KBO mee op reis naar IJsland, met mooi beeldmateriaal en veel informatie en verhalen. Daarna wordt wel bingo gespeeld, maar wie alleen voor de lezing komt is ook welkom. Niet KBO-leden betalen daarvoor 5 euro.

Tijdens de jaarvergadering op 18 april wordt extra aandacht besteed aan het  jubileum en is er een bingo met extra prijzen.

Op 22 mei is er de theatervoorstelling ”Vergeten zangeressen van het Vaderlandse lied. Snel vastleggen, want het aantal plaatsen is beperkt.

Op 19 september een feestelijke opening van seizoen 2019- 2020 met verloting, grote bingo en met entertainer Hans Baaij. In februari/maart wordt  het feestjaar afgesloten.