Kerstfeest 2018

Geplaatst op 27 december 2018

Gezellig kerstfeest bij de KBO

Er is in Hillegom eigenlijk geen zaal meer, die groot genoeg is om het groeiende aantal senioren bij een feest onderdak te bieden. Bij het Kerstfeest van de seniorenvereniging KBO op 19 december moesten er mensen op de wachtlijst gezet worden. Er was al uitgeweken naar Villa Flora, maar met meer dan 170 mensen puilde de zaal uit. Pastor Annie van Lierop ging voor in een kerstdienst met veel muziek. Het dameskoor zong onder leiding van Liesbeth van Oers en Maria Meeuwenoord begeleidde het koor uitmuntend. Daarna was er eerst koffie, voor de lunch met soep, broodjes, kerstbrood en mandarijntjes. Burgemeester van Erk en wethouder Van Trigt waren aanwezig en aten een hapje mee.

Behalve het Kerstfeest was er nog meer te vieren. Op deze dag waren er drie jarigen. Meneer Brouwer werd 79, Mevrouw Stroombergen 85 en mevrouw Otte spande de kroon met haar 87 jaar.  Vanzelfsprekend werd er enthousiast gezongen voor de jarigen. Het koor De Bollen Mina´s uit Lisse stond al klaar voor het optreden en zorgde voor een daverende hulde. Geholpen door de KBO-leden, dat spreekt.

Daarna volgde een uitgebreid programma van bekende en onbekende kerstliederen. Away in a manger en deck the halls with boughs of holly was voor velen nog wel bekend terrein. Het waarschijnlijk oudste Europese kerstlied, Nu sijt wellecome, kende iedereen.

Spijtig, dat een deel van de toehoorders achterin telkens weer door de muziek heen praatte en zelfs hardop lachte. Iemand van de bestuurstafel ging tenslotte naar achteren om te verzoeken om meer rust.

Het koor deed toch echt zijn best, met onder meer een leuke uitvoering van Jingle bells, Joy to the world, You raise me up en een mooi Leise rieselt der Schnee. Het Afrikaanse lied Noyana was voor alle aanwezigen verrassend, want niemand had het eerder gehoord. Met nog wat meer aandacht voor de ademtechniek en wat durf kan dit koor er nog veel meer uithalen. Goede stemmen zijn er genoeg, ook bij de sopranen. De zaal als geheel genoot. “Wat hebben we een leuke middag gehad!” merkten een paar dames op bij het weggaan.

Veronica Handgraaf