Sinterklaasfeest, 28 november 2018

Geplaatst op 29 november 2018

KBO haalt Sinterklaas enthousiast binnen

Bij de seniorenvereniging KBO gelooft iedereen nog in Sinterklaas. Dat wordt duidelijk, als je ziet hoe vol de zaal is bij het KBO-Sinterklaasfeest. Er moesten zelfs stoelen uit het restaurant worden gehaald om iedereen een plek te bieden.

Rond twee uur maakte Sint Nicolaas met twee pieten zijn opwachting. De tafel voor de bingo stond op het podium al klaar, want Sint gaat altijd even voor met het afroepen van bingonummers.  Bovendien komt de goedheiligman zo beter uit, vond voorzitter Frans van Lierop.  Maar eerst werden enkele aanwezigen naar voren geroepen. Joke Heemskerk is bezig met de cursus voor Ouderenadviseur. Indertijd waren Gerard van Beurden en Harald Dütting de eersten, die die cursus volgden. Er is nu een nieuwe adviseur nodig.  Jan Boot is assistent van de voorzitter, maar Sint kent hem ook als oudgediende van Sint van Lierop. Piet Zonneveld helpt met allerlei noodzakelijke dingen, zoals het plaatsen van stoelen en tafels. “Hij heet niet voor niets Piet!” meende piet Ied gevat.  De 90-jarige Bep Visser is bekend van onder meer de financiële behartiging van het seniorenkoor Eigen Wijs. Ook werd fanatieke bingoliefhebber Gerda Rusman nog genoemd en mevrouw van Saase-van Haaster. Zij had zich geërgerd aan het feit, dat er geen azalea’s waren voor de bingo en ging nu in ieder geval met een fraaie kamerplant naar huis. Sint schonk haar er een.

Daarna was er een muzikaal intermezzo. Negen Cantiflora-mannen kwamen klaasliedjes zingen met de zaal. Te weinig volume van het publiek, meende piet en dus werd er even stemming gemaakt door de pieten met duidelijke hoorbare zang. Want wie kent die ouwe getrouwen niet: Zie ginds komt de stoomboot, Daar wordt aan de deur geklopt, Zie de maan schijnt door de bomen en Sinterklaas Kapoentje.

Karin Zwetsloot en Marry van der Hulst, leden van het bestuur, kregen prijzende woorden te horen. Terecht. Zonder al die mensen, die zich belangeloos inzetten zou de KBO niet bestaan.

Na nog wat problemen met de sleutel van het bingo-apparaat, die eerst door de pieten moest worden opgezocht  kon er begonnen worden met een gezellig potje kienen. Voor de KBO-leden was de middag, compleet met speculaasjes, zeer geslaagd.

Veronica Handgraaf