Verslag van de themamiddag met Nico en Pim, 21 februari 2019

Geplaatst op 25 februari 2019

Muzikaal duo brengt sfeer bij KBO

Muziek en een feest, dat hoort bij elkaar. Omdat de seniorenvereniging KBO Hillegom dit jaar de 65 jaar volmaakt komt er natuurlijk veel muziek aan te pas. Dat bleek al op 21 februari, toen het duo Nico en Pim de themamiddag kwam opluisteren. Professionele muzikanten, dat is onmiddellijk te horen. Pim heeft onder meer gespeeld in de eertijds bekende band van Mouth & MacNeal. Niet alleen zingen Nico en Pim allebei, er wordt ook gespeeld op keyboard, saxofoon, gitaar en kleine drum.

Bij het welkomstwoord verzuimde voorzitter Frans van Lierop niet, om Gerda Rusman even hartelijk te feliciteren. Zij kreeg enkele dagen geleden uit handen van de burgemeester de Hillegomse Hangkous voor haar uitgebreide werk voor de Hillegomse gemeenschap, in het bijzonder voor de senioren.

De muziek droeg meteen al bij aan de gezellige sfeer. Het duo brengt nummers uit de jaren ’60, ’70 en ’80, zowel Nederlands als Engelstalig. Meteen bij Spanish eyes werd er al mee geneuried. Toen Ik hou van Holland werd ingezet gingen de aanwezigen enthousiast mee.

Het klonk dan ook goed. De twee stemmen passen goed bij elkaar en klinken prettig en de begeleiding is soepel en zuiver. Af en toe wordt er stiekem een knipoogje gegeven, al hoort misschien niet iedereen dat. De Heilssoldaat heeft ongetwijfeld een Strijdkreet uit-gevent en geen krijtstreep. Maar op het eerste gehoor klinkt dat hetzelfde.

Er zijn zoveel van die gouwe ouwe melodieën en er komen er heel wat voorbij. Aan het strand stil en verlaten, Spring maar achterop, bij de waterkant, de twee motten. “Voor wie een gitaar bij zich heeft: het staat in A!” grapt Pim bij een inzet. Twee paren dansen, het derde paar swingt genoeglijk mee met een samen vastgehouden wandelstok. Als het niet kan zoals het moet, dan moet het zoals het kan. Plezier hebben ze toch wel.

Nog steeds luidt de klok van Arnemuiden en Kleine Greetje woont nog steeds in de polder. Het lieve kind moet inmiddels wel overgrootmoeder zijn. Daar bij die molen gaat heel Eigen Wijs los, want er zitten heel wat zangers van het grote koor tussen.

Voorzitter van Lierop vertelt in de pauze, dat ieder KBO-lid binnenkort een bloeiende plant krijgt aangereikt als jubileumgeschenk. Daarin zit een kaartje met alle jubileumdata en evenementen.

Er staat een zinderend en vrolijk jaar voor de deur bij de KBO!